Nieuws

Gepubliceerd op donderdag 13 juni 2019 om 13:35
De organisatie van het Zwols Kampioenschap Voetbal heeft toch een streep gezet door de editie van dit jaar. Door een afmelding slonk het aantal deelnemende teams naar vijf, waardoor de organisatie heeft besloten om het toernooi te annuleren.
Gepubliceerd op maandag 14 januari 2019 om 11:33
Het Zwols Kampioenschap Voetbal keert naar alle waarschijnlijkheid weer terug. In 2018 ging er noodgedwongen een streep door het toernooi voor JO19-junioren, maar dit jaar lijkt er een vervolg te komen. “Het staat nog in de kinderschoenen, maar het ziet er goed uit”, vertelt SZKV-voorzitter Kristian Bril.
Gepubliceerd op zaterdag 12 mei 2018 om 20:11
Het Zwols Kampioenschap Voetbal voor JO19-junioren gaat dit jaar niet door. De organisatie van het traditionele toernooi heeft om uiteenlopende redenen dit besluit genomen. “Het heeft onder andere te maken met de competities die later klaar zijn, maar ook met sponsorinkomsten”, vertelt Kristian Bril namens de organisatie.
Gepubliceerd op vrijdag 16 juni 2017 om 23:54
Be Quick ‘28 is hofleverancier van het Dreamteam van het Zwols Kampioenschap Voetbal 2017. De kampioen levert in totaal zeven spelers, waaronder verdediger Laser Arslan en goaltjesdief Gianluca van der Vegt. Van CSV ‘28, WVF en verliezend finalist SVI zijn drie spelers geselecteerd. Aanvaller Stan Wissink draagt het shirt van ZAC. En in de persoon van topscorer Levi El Atiaoui - winnaar Zwolse Gouden Schoen - is ook Dieze West vertegenwoordigd.
Gepubliceerd op vrijdag 16 juni 2017 om 23:47
Levi El Atiaoui is de winnaar geworden van de Zwolse Gouden Schoen. De goalgetter van Dieze West JO19-1 was tijdens het Zwols Kampioenschap Voetbal 2017 goed voor elf treffers en daarmee gaf hij de concurrentie duidelijk het nakijken. In het treffen om de derde plaats met CSV ’28 nam El Atiaoui één goal voor zijn rekening. “Iedereen riep dat ik die penalty moest nemen, dus dat deed ik maar”, lacht de topscorer.
Gepubliceerd op vrijdag 16 juni 2017 om 23:42
Be Quick ’28 is vrijdag voor de tweede keer op rij winnaar geworden van het Zwols Kampioenschap Voetbal. De ploeg van trainer Arnie Pot had in de finale geen kind aan tegenstander SVI en wist uiteindelijk met liefst 6-1 te winnen. Grote man aan Be Quick-zijde was Gianluca van der Vegt. Hij maakte vier van de zes goals. “Toch moet je het samen doen he…”, concludeert Van der Vegt na afloop.
Gepubliceerd op dinsdag 13 juni 2017 om 23:12
De JO19-junioren van Be Quick ’28 en SVI hebben zich dinsdag op eenvoudige wijze geplaatst voor de finale van het Zwols Kampioenschap Voetbal. Be Quick nam het op tegen CSV ’28 en had geen kind aan de opponent uit Stadshagen: 6-0. SVI werkte niet mee aan een verrassing, won met 3-0 van Dieze West en zorgde zo voor een herhaling van de twee voorgaande finales.
Gepubliceerd op vrijdag 9 juni 2017 om 23:34
CSV ’28, SVI, Be Quick ’28 en Dieze West JO19-1 hebben vrijdagavond de halve finales van het Zwols Kampioenschap Voetbal bereikt. De eerste drie ploegen kroonden zich via imposante overwinningen tot groepswinnaar, terwijl Dieze West als beste nummer twee eindigde. Zodoende spelen CSV en Be Quick dinsdag tegen elkaar en neemt SVI het in de andere halve finale op tegen Dieze West.
Gepubliceerd op dinsdag 6 juni 2017 om 23:45
De eerste speelronde in poule A van het Zwols Kampioenschap Voetbal was afgelopen vrijdag een groot spektakel. Er werden twee wedstrijden afgewerkt en die eindigden in 7-6 en 6-5. Dinsdagavond was alles anders, want Zwolsche Boys en CSV '28 boekten vrij simpele overwinningen. “We stonden een stuk beter en dan zie je dat we HTC weg kunnen spelen”, vertelt Boys-aanvoerder David Bloem.
Gepubliceerd op vrijdag 2 juni 2017 om 23:11
De junioren van Berkum JO19-1 zijn het Zwols Kampioenschap Voetbal vrijdagavond begonnen met een klinkende overwinning op SV Zwolle. De ploeg was met liefst 9-1 te sterk en spits Jordi Kleinlugtebeld was de grote man. Hij nam zes van de negen doelpunten voor zijn rekening, waardoor hij ook meteen een grote kanshebber is voor de Zwolse Gouden Schoen. “Dit ging vrij makkelijk”, zag de topscorer van de dag.